4 מיתוסים על השתלות שיניים

אם תקישו במנוע החיפוש את צמד המילים “השתלות שיניים”, יקבלו את פניכם אינספור תוצאות הכוללות מאמרים, טיפים, יתרונות, חסרונות, תכנים שיווקיים, כתבות מפי מומחים, המלצות ובעצם – מה לא? האינטרנט רווי אינפורמציה בכל נושא, ותחום השתלות השיניים לא נותר מאחור. התוצאה, פעמים רבות, מבלבלת מאוד, ואף מובילה את המועמד הפוטנציאלי לגבש הנחות מוטעות הנוגעות לנושא.

אז מה עושים?  המומחים של “סיטידנט” כאן כדי לעשות לכם סדר. בדקנו מהם 5 המיתוסים הרווחים ביותר בתחום השתלות שיניים, וחזרנו עם תוצאות!

המיתוס הראשון: טובים יותר משיניים טבעיות

המיתוס: לא מעט מטופלים מניחים ששתלים מלאכותיים מתפקדים טוב יותר מאשר שיניים טבעיות ושהן עמידות מהן הרבה יותר

האמת: שתלים הם אמנם גיבורי על המסוגלים להתגבר על פגמים בשיניים הטבעיות שלנו והמצאתן היוותה ללא ספק מהפכה בתחום רפואת השיניים – אך גם הם סובלים מ”עייפות החומר”. עם השנים, החומרים מהם עשויים השתלים עשויים להתבלות.

מה עושים: עורכים ביקור אצל רופא השיניים אחת לחצי שנה, כך שברגע שמתעורר חשש, נראה כי מתחיל בלאי או שיש בעיה בהסתגלות להשתלה – יינתנו לכם פתרונות פרקטיים.

המיתוס השני: אין צורך לתחזק שתלים

המיתוס: מטופלים רבים בטוחים שברגע שהם סיימו עם תהליך השתלת השיניים, הם “מכוסים” לכל החיים ויכולים לזנוח את שגרת התחזוקה היומיומית שלהם.

האמת: ההיפך הוא הנכון. השתלים רגישים מאוד לכל שינוי – כמו תנוחת השפה, הלעיסה, צורת הסגירה של הפה ועוד. לא זו בלבד, אלא שבעוד ששיניים טבעיות עטופות ברקמה המגנה עליהם מפני שקיעת השן ושבר, שתלים מלאכותיים גורמים לנו לאבד את התחושה – וכך הסיכוי לשבר בהן גדול יותר.

מה עושים: שומרים על תחזוקה שוטפת של השיניים המלאכותיות – ממש כאילו היו שיניים טבעיות. בנוסף, חשוב לערוך בדיקה תקופתית אצל הרופא כדי להימנע מדלקות ולאתר פגיעה בחניכיים או בשתלים.

המיתוס השלישי: לא חייבים להשקיע בכתר

המיתוס: לא מעט מטופלים טועים לחשוב שהשתל עצמו הוא החשוב מכל – ושוכחים שההשתלה כוללת גם הליך מקדים של שיקום הפה, ובתוך כך – בניית כתר איכותי. לכן, פונים מטופלים רבים לבניית כתר פשוטה וזולה מחד, אך משקיעים בשתלים עצמם מאידך.

האמת: הכתר הוא “עמוד השדרה” של כל השתלת שיניים מוצלחת. הוא אחראי על ייצוב השתל והוא תורם לבריאות העצם הסובבת את השתל העתידי. חשוב מאוד לא להזניח את השלב הזה בתהליך ולהשקיע בבניית כתר איכותי.

מה עושים: בדקו מול הרופא המטפל ממה עשוי הכתר, האם הוא מתאים לשתלים המתוכננים, האם הכתרים מקוריים והאם הם איכותיים. אל תתפתו לחסוך בעלויות וודאו מול הרופא המטפל שהתקנת הכרת נעשתה באופן תקין.

המיתוס הרביעי: שתלים תוצרת חוץ נחשבים איכותיים יותר

המיתוס: מכירים את זה שאנחנו מניחים כי מוצר כלשהו שהוא תוצרת חוץ – יהיה בהכרח גם איכותי יותר? גם בתחום השתלים, מטופלים רבים מניחים כי שתלים השייכים לחברות בינלאומיות יהיו טובים הרבה יותר. האמנם?

האמת: ובכן, יש מצב שזה נכון לא מעט פעמים – אך בכל הנוגע להשתלות שיניים, דעו כי ישראל היא מעצמת שתלים בולטת מאוד, ולכן איכות השתלים מתוצרת הארץ גבוהה ביותר!

מה עושים: קודם כל, דעו כי שתלים מתוצרת ישראלית נחשבים לאיכותיים במיוחד – אך גם שתלים תוצרת חוץ עשויים להיות איכותיים לא פחות. לא משנה מהי המדינה בה יוצרו השתלים, הקפידו לוודא כי הם מאושרים על ידי ארגון ה-FDA ומשרד הבריאות הישראלי.

אתם באים?

אתם באים?

לקביעת פגישת ייעוץ וקבלת פרטים נוספים מלאו את הטופס
או התקשרו: 03-5015165

 

פתיחת צ'אט
1
צריך/ה עזרה?
היי 👋
איך נוכל לעזור?